Maak afspraak
  • Is er ook een partnerles?

Er is inderdaad ook een partnerles, meestal één van de lessen aan het eind. 

  • In deze periode is er één vrijdag waarop ik niet aanwezig kan zijn, is het mogelijk om deze les op een ander moment in te halen?

Over het algemeen gelden de van tevoren vastgestelde data. Hierbij houden we rekening met de feestdagen en schoolvakanties. We proberen echter voor iedereen een passende oplossing te vinden. Mocht een groot deel van de groep op dezelfde dag niet niet kunnen, dan zal die les verzet worden.

  • Hoe is de indeling van de les?

We beginnen met 50 minuten bewegen, waarbij zowel conditietraining, krachttraining, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen aan bod komen. Daarna is er de nodige coaching waarin je alles leert over de functie van je bekkenbodem, de groei van je kindje en de bevalling, bijbehorende ademhalingstechnieken, baarhoudingen, wat je wel en niet mag doen en wordt kort de seksualiteit tijdens en na de bevalling besproken. Afhankelijk van het te behandelen onderwerp duurt dit 25 minuten. Tijdens de partnerles wordt niet gesport en deze duurt 2 uur.

  • Er zijn twee bijeenkomsten na de bevallig, wat wordt hierin behandeld?

In deze 2 lessen leer je naast het eventueel delen van je ervaring hoe je je bekken- en buikspieren kunt aanspannen en leer je wat je wel en niet mag tijdens sport. We gaan dan vooral samen sporten op het niveau wat voor jou mogelijk is.

  • Als er iemand in de groep zit die (veel) eerder is uitgerekend, kan hier dan rekening mee worden gehouden?

Zwangeren mogen pas meedoen vanaf 16 weken zwangerschap en afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaan we dat wel of niet indelen in hoever je in de zwangerschap bent.

  • Ik twijfel tussen Zwangerfit en Zwangerschapsyoga, want voor mij is het belangrijk dat de cursus zo compleet mogelijk is.

Zoals benoemd bij de indeling van de cursus komen ook ontspannings- en ademhalingsoefeningen aan bod komen.

  • Wat gaan jullie tijdens de partnerles behandelen?

In de partnerles wordt alle behandelde stof van voorgaande lessen herhaald. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de partners kunnen helpen en wat hun taak is tijdens en na de bevalling, maar ook leren zij wat er nu in jouw lichaam afspeelt zodat je partner beter rekening met je kan houden.