Maak afspraak

Fysiotherapie

Bij bbb fysiotherapie maken we een persoonlijk behandelplan voor je en geven we je gericht advies zodat je uiteindelijk de juiste balans kunt behouden en voorkomt dat klachten terugkeren. Ons team van deskundige vrouwelijke fysiotherapeuten is toegewijd aan het bieden van persoonlijke zorg en aandacht waarbij het verlenen van eertelijns fysiotherapie onze kernactiviteit is. 

Je bent welkom bij bbb fysiotherapie als je last hebt van klachten aan je bewegingsapparaat, zoals een disfunctie in de spieren, banden, pezen of gewrichten. Ook klachten als gevolg van een disfunctie in het zenuwstelsel, aderen, longen, hart en huid kunnen wij met fysiotherapie behandelen. We bieden verschillende behandelingen om pijn te verminderen en richten ons vervolgens op het verbeteren van functioneel bewegen.

Bij bbb fysiotherapie helpen we met je klachten. We kunnen samen met jou trainen om je lichaam zo sterk, soepel en weerbaar mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je klacht niet meer terugkomt.

Dry needling bij bbb fysiotherapie

Heb je last van spierpijn, hoofdpijn, migraine of een stijve nek? Dry needling therapie kan de oplossing bieden. Door kleine naaldjes in de spierknopen (triggerpoints) te steken, verkrampt de spier kort door een reflex. Dit geeft een kort krampgevoel waarna de spier zich ontspant en je makkelijker kunt bewegen. Je voelt het inbrengen van de naald nauwelijks.

Dry needling wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Trigger point massage

Triggerpointmassage is een massagetechniek die resulteert in ontspanning of ‘reiniging’ van de spier op de plaats van het Triggerpoint. Dit verbetert de doorbloeding waardoor klachten als hoofdpijn, pijn in de nek en kaak, lage rugpijn en pijn in de elleboog, pols of schouder verholpen kunnen worden. Triggerpoints kunnen ook de oorzaak zijn van klachten zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn in de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten of fibromyalgie.

Medical taping

Deze tapemethode is in de jaren zeventig in Azië ontwikkeld en wordt de laatste jaren steeds vaker in Nederland gebruikt. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de topsport. Het wordt hier zowel preventief als voor herstel gebruikt. Afhankelijk van de blessure wordt de elastische tape over de lengte van de spier of band geplaatst. De hoeveelheid rek die de tape toelaat, bepaalt het effect. De tape kan worden gebruikt om pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren, ontstekingen te verminderen of de lymfedrainage te stimuleren. De eigenschappen van de tape zijn hetzelfde als die van de huid, waardoor de tape heel natuurlijk aanvoelt.

Manuele therapie

Manuele Therapie herstelt de sturing van het gewricht door de gezonde beweging in het gewricht manueel na te bootsen. Hierdoor wordt de oorzaak van een functiestoornis in het gewricht opgeheven waardoor de natuurlijke beweging van het gewricht pijnloos herstelt.

Trainen in een warmtecabine

bbb fysiotherapie maakt gebruik van de faciliteiten van bbb health boutique.  Uniek bij bbb health boutique is dat je kan trainen in een hot cabin. Liggend trainen in warmte is erg fijn voor spieren en gewrichten en daardoor is er geen risico op blessures. Bewegen in warmte heeft zelfs een positief effect op spieren en gewrichten waardoor je makkelijker gaat bewegen en sneller hersteld.

Wat zijn de voordelen van de warmtecabine?

  • Verminderen van stress.
  • Verbeteren van de flexibiliteit.
  • Betere cardiotraining en calorieverbranding.
  • Beter slapen.
  • Een warming-up is overbodig. In 30 minuten ben je klaar.
  • Warmte heeft een reinigende werking.
  • Weinig tot geen risico’s op blessures.
  • Bewegen in warmte stimuleert de vetverbranding.
  • Verbeteren van de doorbloeding.
  • Zeker niet onbelangrijk: we weten uit ervaring dat veel vrouwen liggend sporten in warmte ontspannend én heel erg fijn vinden!

Sporten voor en na je bevalling bij bbb fysiotherapie

Bij het sporten voor en na de de bevalling heb je meer begeleiding nodig. Tijdens de zwangerschap maak je het hormoon relaxine aan, wat ervoor zorgt dat de banden en spieren weker worden, zodat het lichaam zich kan voorbereiden op de bevalling. Na de bevalling kan er sprake zijn van krachtvermindering van de bekkenspieren, incontinentie, verzakking van de baarmoeder of een diastase(dit is een opening tussen de rechte buikspieren). Wij kunnen helpen bij bewustwording en inzicht in het lichaam, adviezen geven over houding, behandelen van bijkomende klachten en het geven van verschillende oefeningen. Ook zijn er bij bbb programma’s voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling bbb mama.

Herstel en versterk bij bbb fysiotherapie. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Maak dan hier een afspraak of mail naar info@bbbfysiotherapie.nl

whatsapp