fysiotherapie

Bij bbb fysiotherapie stellen we een persoonlijke methodiek voor je op en geven doelgericht advies, zodat je uiteindelijk zelf in staat bent om de juiste balans te behouden en klachten te voorkomen.

Bij bbb fysiotherapie kun je terecht als je klachten ervaart aan het houdings- en bewegingsapparaat door bijvoorbeeld een functiestoornis aan spieren, pezen, banden of gewrichten. Ook de gevolgen van een stoornis aan het zenuwstelsel, de bloedvaten, de longen, het hart en de huid kunnen we behandelen met fysiotherapie.
We bieden verschillende behandelingen aan, waarbij pijn wordt verminderd en we ons richten op de verbetering van het functioneel bewegen.

Dry Needling

Last van spierpijn, hoofdpijn, migraine of stijve nek? Dry needling therapie kan de oplossing bieden. Door kleine naaldjes in spierknoopjes (triggerpoints) te zetten, spant de spier zich lokaal aan. Dit geeft kortdurend een krampreflex waarna de spier zich ontspant en je je makkelijker kunt bewegen. 

Dry needling wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Triggerpoint massage

Triggerpoint massage is een massagetechniek die zorgt voor ontspanning door het ‘schoonspoelen’ van de spier ter hoogte van het Triggerpoint. Dit bevordert de doorbloeding waardoor klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, elleboog, pols of schouder kunnen worden verholpen. Triggerpoints kunnen ook klachten als duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten, of fibromyalgie veroorzaken.

Medical taping

Deze manier van tapen is in de jaren 70 ontwikkeld in Azië en wordt de afgelopen tien jaar steeds meer in Nederland toegepast. Binnen de topsport is de techniek al niet meer weg te denken. Het wordt hier zowel preventief als herstel bevorderend gebruikt. Afhankelijk van de blessure wordt de elastische tape over het verloop van de spier of pees geplakt. De hoeveelheid rek waarmee wordt geplakt bepaald het effect. Zo kan de tape toegepast worden voor pijndemping, mobiliteitsverbetering, het reduceren van ontstekingen of het stimuleren van lymfedrainage. De eigenschappen van de tape zijn gelijk aan die van de huid waardoor de tape heel natuurlijk aanvoelt.

Manuele mobilisatie

Manuele Therapie herstelt de sturing van het gewricht door de gezonde beweging in het gewricht manueel na te bootsen. Hierdoor wordt de oorzaak van een functiestoornis in het gewricht opgeheven waardoor de natuurlijke beweging van het gewricht pijnloos herstelt.

Sporten voor en na je bevalling

Bij het sporten voor en na de de bevalling heb je meer begeleiding nodig. Tijdens de zwangerschap maak je het hormoon relaxine aan, wat ervoor zorgt dat de banden en spieren weker worden, zodat het lichaam zich kan voorbereiden op de bevalling. Na de bevalling kan er sprake zijn van krachtvermindering van de bekkenspieren, incontinentie, verzakking van de baarmoeder of een diastase(dit is een opening tussen de rechte buikspieren). Wij kunnen helpen bij bewustwording en inzicht in het lichaam, adviezen geven over houding, behandelen van bijkomende klachten en het geven van verschillende oefeningen. Ook zijn er bij bbb programma's voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling 'bbb mama'.