fysio en corona

fysio en corona

Sinds 11 mei is het weer toegestaan om te behandelen in de praktijk. Voor verantwoord opschalen volgen wij het triage stappenplan. Dit plan is opgesteld door het KNGF (de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten) op basis van adviezen van het ministerie van VWS en het RIVM. In het Triage-stappenplan staat beschreven onder welke voorwaarden fysiotherapeutische zorg kan plaatsvinden. Uiteraard volgt bbb dit advies.

Als je naar de praktijk komt, houd dan rekening met het volgende:

  • Desinfecteer voor iedere behandeling de handen met desinfectie, of zeep en water en droog de handen met een papieren tissue die in een gesloten prullenbak wordt gedeponeerd.
  • Neem zelf een handdoek mee.
  • Neem eventueel eigen materiaal mee om te trainen.
  • Probeer zoveel mogelijk thuis om te kleden en ga thuis naar het toilet.
  • Probeer maximaal vijf minuten voor de behandeling of training aanwezig te zijn, zodat je niet te lang hoeft te wachten in de wachtruimte.
  • Kom alleen, neem geen familie of vrienden mee naar de praktijk.
  • Het is alleen mogelijk om te trainen in de praktijk op afspraak met de fysiotherapeut.

Behandelen op afstand

Mocht het niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan is behandeling op afstand ook mogelijk (e-consult) met behulp van MijnZorgapp. Een behandeling met MijnZorgapp wordt door de zorgverzekering als 'normale behandeling' beschouwd en zodoende vergoed. Dat betekent dat je het aantal behandelingen dat je normliter vergoed krijgt van je verzekering, nu ook voor een e-consult kan gebruiken. 

bbb fysiotherapie werkt voor het faciliteren van het e-consult met MijnZorgapp. We hebben voor deze app gekozen vanwege de optimale synchronisatie met ons elektronisch patiëntendossier, het gebruikersgemak, de wetenschappelijk bewezen e-exercise mogelijkheden en omdat de app avg-proof is.

Klik hier voor het installeren van MijnZorgapp. Het wachtwoord krijg je van je fysiotherapeut via een sms bericht.

Beschermende middelen

Als behandeling in de praktijk noodzakelijk is of gewoon je voorkeur heeft, dan zullen we alle noodzakelijke beschermende maatregelen nemen voor jouw en onze veiligheid. Hiervoor brengen we €3,- per behandeling in rekening. Daarvoor ontvang je eens per maand een factuur. De extra kosten worden vooralsnog niet vergoed door de zorgverzekering. Voor patiënten die de behandeling zelf betalen zijn de kosten voor beschermende middelen al inbegrepen in de behandelprijs. Hier vind je alle behandeltarieven.

Online afspraken maken

Het maken van een (eerste) afspraak in de praktijk of middels e-consult kan zoals altijd snel en veilig via de portal op onze website. Via dit systeem kan je (ook) al je persoonlijke gegevens aan ons doorgeven, zodat dit geen kostbare behandeltijd kost. Ook kunnen we je vragenlijsten/ meetinstrumenten via dit systeem mailen. 

Mocht je meer informatie willen, neem dat contact op met je fysiotherapeut.