zwangerfit

zwangerfit

Met Zwangerfit gaan we je in een traject van tien bijeenkomsten van 75 minuten op mentaal en fysiek vlak veel leren over je zwangerschap, de bevalling en de fase daarna. De bijeenkomsten bestaan uit training en coaching om je klaar te stomen voor alles wat komen gaat. 

Rond een zwangerschap verandert er zo veel, dat het erg fijn kan zijn om daar meer over te leren. Er is aandacht voor de stabiliteit van het bekken, bekkenbodem en eventuele klachten. Bovendien werken we aan ontspanning. (Net zo belangrijk als inspanning!) En zeker niet onbelangrijk: wat kan je partner hierin voor je betekenen? (Een partnerles is optioneel.)

Door actief te bewegen verbeter je je energieniveau, je slaapt beter en er is een gunstig effect op je doorbloeding en gewichtsbeheersing. Daarnaast is er een vermindering van de kans op complicaties als zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk. Voldoende reden dus om in beweging te komen! En of dat nog niet genoeg is: wist je dat zwangerschap, bevalling en herstel beter verlopen met een getraind lichaam?

Verzekering 

Vanaf de 16e week van je zwangerschap (na het 1e trimester) kan je starten met de cursus. We zorgen ervoor dat iedereen kan trainen op haar niveau. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut en een gecertificeerd Zwangerfit-trainer en duurt tien weken. Er zijn 8 bijeenkomsten vóór en 2 sessies ná de bevalling.