zwangerfit cursus

zwangerfit cursus

Tijdens de zwangerfit cursus gaan we je in een traject van tien bijeenkomsten op mentaal en fysiek vlak veel leren over je zwangerschap, de bevalling en de fase daarna. De bijeenkomsten duren 75 minuten en bestaan uit (fysieke) training én coaching. Zodat je mentaal en fysiek optimaal wordt voorbereid op je de bevalling.  

Rond een zwangerschap verandert er zo veel dat het goed is om daar meer over te leren. Zo is er aandacht voor stabiliteit van o.a. het bekken en eventuele (fysieke) klachten. Bovendien werken we aan je ontspanning, net zo belangrijk als inspanning. Ook bespreken we wat je partner hierin kan betekeken. 

Door actief te blijven verbeter je je energieniveau, je slaapt beter en het heeft een gunstig effect op je doorbloeding en gewichtsbeheersing. Daarnaast verkleint het de kans op complicaties, zoals zwangerschapsdiabetes en een te hoge bloeddruk. Kortom je zwangerschap, bevalling en herstel verlopen beter met een goede voorbereiding en getraind lichaam. 

Vanaf de 16e week van je zwangerschap (na het 1e trimester) kan je deelnemen aan een cursus. We zorgen ervoor dat iedereen kan trainen op haar niveau. De cursus wordt gegeven door Martine Cranen, gecertificeerd YVLO zwangerfit fysiotherapeut. Er zijn 8 bijeenkomsten vóór en 2 ná de bevalling. 

Aanmelden & verzekering

De zwangerfit cursus start op vrijdag 27 November 2020 bij bbb Jordaan en is van 16:00 tot 17:15 uur. Inschrijven moet voor 20 November bij Martine. Het inschijfformulier vind je hier. 

De cursuskosten bedragen €219 en voor leden van bbb €199. Hiervoor ontvang je een factuur. 
Afhankelijk van je zorgverzekering worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. We adviseren je zelf contact op te nemen met je verzekering. Je zorgverzekering vraagt om ons YVLO-ZwangerFit registratie nummer: #ZF00624. 
 
Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht bij martine@bbbfysiotherapie.nl - 06 48647837. 

Zwangerfit locatie: bbb Amsterdam Jordaan - Hazenstraat 51 

Alle Corona maatregelen worden in acht genomen.