sportrevalidatie

Ook met sportrevalidatie kunnen we je helpen.

Ervaar je problemen van het bewegingsapparaat bij bewegingen of houdingen, door bijvoorbeeld sportblessures of zwangerschapsklachten? Dan kunnen we jou goed helpen met (actieve) therapie/ sportrevalidatie.

Sporten in warmte

Bij bbb health boutique sport je in een warmtecabine waarin het maximaal 50 graden wordt. Training in warmte niet alleen effectief, maar daarnaast is sporten in warmte goed voor de doorbloeding, heeft het een reinigende werking, is fijn voor de spieren en stimuleert het de vetverbranding. Naast de vele metabolische en reinigende voordelen van sporten in de warmtecabine, is het ook prettig als je last hebt van lichamelijke klachten. bbb fysiotherapie kan gebuikmaken van deze cabines. 

Oefenruimte met fitness en cardio

Al onze locaties beschikken naast een professionele behandelruimte ook over een uitgebreide oefenruimte met apparatuur voor spierversterkende oefeningen en cardio apparatuur zoals een loopband, crosstrainer en fiets. Hierdoor kan een behandeling gecombineerd worden aangeboden en kunnen wij een compleet revalidatietraject bieden voor herstel na een (sport)blessure.  

Medisch fitness

Bij medisch fitness richten we ons op het verbeteren van de belastbaarheid en souplesse van bewegen. Door het gecontroleerd uitvoeren van oefeningen en coaching, kunnen dagelijkse activiteiten zoals (trap)lopen, fietsen en sport zonder pijn en met minder moeite worden hervat. De behandeling kan een-op-een worden aangeboden of in een groep van maximaal zes personen. De groepsbehandelingen zijn voor leden van bbb health boutique gratis. Oefeningen in de warmtecabine kunnen onderdeel zijn van de sessies. Bewegen in warmte heeft een positiefeffect op spieren en gewrichten waardoor je makkelijker gaat bewegen en sneller hersteld.

TRX-coördinatie training

Tijdens deze oefentherapie sessie werk je vooral met je eigen lichaamsgewicht. Trainen met het TRX-systeem doet met name een beroep op kracht en stabiliteit in de core. Je traint spieren niet afzonderlijk maar in ketens, waarbij het stabiliseren van buik en onderrug de kern van de beweging vormen.