Manuele therapie

Manuele therapie

In de zomer van 2019 is Jorin (een van de fysiotherapeuten bij bbb) afgestudeerd voor haar master Musculosceletale revalidatie waardoor we sinds een paar maanden ook Manuele therapie mogen aanbieden bij bbb Jordaan. Als manuele therapeut is Jorin gespecialiseerd in het optimaliseren van de bewegingen van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom en diversen gewrichten zoals de heup, knie en enkel.

 

Wanneer manuele therapie?

Manuele therapie kan worden toegepast bij pijn en stijfheid in bijvoorbeeld nek en rug, maar ook als behandeling tegen hoofdpijn, chronische pijn en duizeligheid. Een groot voordeel van manuele therapie is dat het snel resultaat kan hebben. Meestal heb je direct minder pijn en kan je makkelijker bewegen. Om herhaling van de klacht te voorkomen is het belangrijk dat je ook werkt aan verbetering van je houding en conditie. Daarin kan zowel onze fysiotherapeut en manueeltherapeut je adviseren.

Het lichaam is een keten

Een manueeltherapeut bekijkt het lichaam als een geheel, als een keten. Zo kan er bijvoorbeeld door verminderde kracht en stabiliteit van de knie een heupklacht ontstaan. De manueeltherapeut richt zich dus op de oorzaak van de klacht.

Doel van de behandeling

Een behandeling van een manueeltherapeut bestaat voornamelijk uit het terugbrengen van de natuurlijke bewegingen van het hele lichaam. Dit gebeurt meestal door manueel de bewegingen van de gewrichten te faciliteren. Soms hoor je tijdens de behandeling een klik, ook wel ‘kraken’ genoemd. Een behandeling manuele therapie is meestal zeer effectief en kan soms naar voelen en een ‘nareactie’ geven die vanzelf overgaat.

Een afspraak maken met Jorin kan online, telefonisch of via mail.